Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.1.2019 14:45
Ambasadorica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj u oproštajnoj posjeti kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović

Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renatu Paškalj je 14. januara 2019. godine u oproštajnu posjetu primila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Susret je bio prilika za razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i evropskim integracijama BiH. Predsjednica Grabar Kitarović je kazala kako Hrvatska podupire BiH na evropskom putu, te potvrdila spremnost institucija Republike Hrvatske za nastavak pomoći i podrške Bosni i Hercegovini za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.

Ambasadorica Paškalj se zahvalila predsjednici Grabar Kitarović na spremnosti Republike Hrvatske, kao i na saradnji sa Uredom predsjednice tokom svoga diplomatskog rada u Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Grabar Kitarović je ambasadorici Paškalj poželjela svako dobro na profesionalnom i ličnom planu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.