Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.1.2019 9:19
Ambasadoricu BiH u Republici Hrvatskoj Renatu Paškalj u oproštajnu posjetu primio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Ambasadoricu BiH u Republici Hrvatskoj Renatu Paškalj je u oproštajnu posjetu 11. januara 2019. godine u Zagrebu primio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Tom prilikom ambasadorica Paškalj se zahvalila hrvatskom premijeru Plenkoviću za pomoć i podršku koju su Republika Hrvatska i njene institucije pružale i nastavljaju pružati Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu. Informirala je sagovornika o dosadašnjim rezultatima BiH na putu evropskih integracija te procesu implementiranja izbornih rezultata i formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini nakon Općih izbora održanih 7. oktobra 2018. godine.

Hrvatski premijer Plenković se zahvalio ambasadorici Paškalj za njen doprinos razvoju i unapređenju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.