Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.10.2018 13:33
Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić u oproštajnu posjetu primio predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev

Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić je 15. oktobra 2018. godine u Skoplju u oproštajnu posjetu primio predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev.

Ambasadorica Babić i premijer Zaev su se saglasili u ocjeni da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije veoma dobri i izrazili zadovoljstvo jer između dvije zemlje nema otvorenih pitanja. Ocijenili su da je u proteklom periodu urađeno mnogo na unapređenju odnosa i saradnje dvije prijateljske zemlje, između ostalog, kroz potpisivanje velikog broja bilateralnih sporazuma, memoranduma, realiziranih inicijativa, povećanje obima trgovinske razmjene, aktivnosti na promociji kulture dvije zemlje i druge aktivnosti.

U tom pogledu premijer Zaev je ambasadorici Babić čestitao na velikom doprinosu, iskazanoj profesionalnosti i posvećenosti unapređenju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije tokom trogodišnjeg mandata u Makedoniji i zaželio uspješan budući rad.

Ambasadorica Babić se premijeru Zaevu zahvalila na saradnji kao i na podršci Vlade Republike Makedonije aktivnostima Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.