Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.10.2018 13:56
Ambasadorici Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepoj Babić zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Makedonije Oliver Spasovski uručio plaketu - zahvalnicu za uspješnu i prijateljsku saradnju

Zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Makedonije Oliver Spasovski uručio je 12. oktobra 2018. godine u Skoplju ambasadorici Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepoj Babić plaketu - zahvalnicu MUP-a RM za uspješnu i prijateljsku saradnju.

Ambasadorici Babić plaketa je dodijeljena tokom sastanka koji je upriličen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Makedonije u Skoplju.

Tokom razgovora ambasadorica Babić i ministar Spasovski su pozdravili ostvarenu uspješnu saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije u oblasti sigurnosti u proteklom periodu, kao i uspješnu saradnju Ambasade BiH u Skoplju i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Makedonije.

Sagovornici su posebno naglasili značaj potpisanih Sporazuma između VMBiH i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola i Sporazuma između VMBiH i Vlade RM o uslovima putovanja građana koji će omogućiti prelazak granice BiH i Makedonije državljanima dviju zemalja sa ličnom kartom, kao i zadovoljstvo brojnim realiziranim posjetama na visokom i drugim nivoima.

Ambasadorica Babić se ministru Spasovskom zahvalila na priznanju, te uručila zahvalnicu Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.