Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.9.2018 16:18
Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Bjelorusiju Mustafa Mujezinović predao akreditivna pisma predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Bjelorusiju sa sjedištem u Moskvi Mustafa Mujezinović predao je 25. septembra 2018. godine u Minsku akreditivna pisma predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

Ceremonija je upriličena u Palati nezavisnosti za nekoliko ambasadora akreditiranih u Bjelorusiji.

U pozdravnom govoru predsjednik Bjelorusije Lukašenko je naglasio privrženost svoje zemlje principima nepravljenja razlike između Istoka i Zapada, i izrazio želju za dobrom saradnjom sa svim zemljama svijeta.

U odnosima sa Bosnom i Hercegovinom predsjednik Lukašenko je naglasio da je potrebno dobre političke odnose pretvoriti i u dobru ekonomsku saradnju. Smatra da bi tome pomoglo povećanje vanjske trgovine, kao i zajedničke investicije.

Ambasador Mujezinović je zahvalio predsjedniku na naporima koji se čine u cilju unapređenja odnosa i izrazio nadu da će bilateralna ekonomska razmjena u narednim godinama značajno porasti, te da će se nastaviti dobra saradnja u međunarodnim organizacijama između Bjelorusije i Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji uručenja akreditivnih pisama je prisutstvovao i ministar vanjskih poslova Republike Bjelorusije Vladimir Makej.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.