Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.8.2018 12:44
Ambasador BiH u Republici Indiji Sabit Subašić u oproštajnoj posjeti kod državnog ministra za vanjske poslove Republike Indije Vijay Kumar Singha

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Sabita Subašića u oproštajnu posjetu primio je državni ministar za vanjske poslove Republike Indije Vijay Kumar Singh, 13. augusta 2018. godine.

Tom prilikom ambasador Subašić je iskazao zadovoljstvo saradnjom i bilateralnim odnosima dvije zemlje i pozvao ministra Singha da posjeti Bosnu i Hercegovinu. Također je naglasio važnost daljnjeg unapređenja odnosa, posebno na ekonomskom i kulturnom planu, kao i jačanja parlamentarne saradnje kroz razmjenu posjeta parlamentarnih grupa prijateljstva. Istakao je napredak Indije na ekonomskom planu i njenu značajnu ulogu na globalnoj sceni u međunarodnim odnosima i vanjskoj politici.

Državni ministar za vanjske poslove Indije Vijay Kumar Singh je zahvalio ambasadoru Subašiću na sveukupnom doprinosu tokom njegovog mandata u razvijanju bilateralnih odnosa dvije zemlje, te izrazio žaljenje da, i pored velike želje, nije posjetio BIH u toku mandata ambasadora Subašića. Govoreći o načinima unapređenja saradnje na kulturnom planu i promociji turističkih kapaciteta BiH, državni ministar Singh je izrazio uvjerenje da bi saradnja na polju kinematografije i snimanje filmova u BiH, značajno doprinijelo porastu interesa indijskih turista za posjetu BiH. Poželio je ambasadoru Subašiću uspjeh na profesionalnom i ličnom planu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.