Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.4.2018 15:13
Ambasador BiH u Republici Nepal Sabit Subašić je zajedno sa ministrom turizma Republike Nepala Rabindrom Adhikarijem otvorio izložbu fotografija „Šarm Bosne i Hercegovine“

Nerezidentni ambasador BiH u Nepalu sa sjedištem u Nju Delhiju Sabit Subašić je dana 16. aprila 2018. u Katmandu glavnom gradu Republike Nepal, zajedno sa ministrom turizma Nepala Rabindrom Adhikarijem otvorio izložbu fotografija „Šarm Bosne i Hercegovine“.
Otvarajući izložbu ministar Adhikari je naglasio da BiH i Nepal imaju mnogo zajedničkog uključujući i jedinstvene prirodne ljepote. Dodao je da obje zemlje moraju više raditi  kako bi prezentirali turističke i kulturne potencijale koje obje zemlje posjeduju.

Ambasador Subašić se prigodnim govorom obratio prisutnim zvanicama na otvaranju izložbe.Tom prilikom naveo je da je izložba prvi kulturni događaj koji promoviše kulturne i turističke potencijale BiH organizovan u Nepalu i zahvalio se organizatorima i prisutnim zvanicama na zalaganju i posjeti.

Na samoj izložbi i njenom otvaranju prisustvovao je veliki broj ambasadora, diplomata, uglednih poslovnih ljudi i predstavnika medija. Prisutan je bio i Shahil Agrawal, počasni konzul BiH u Nepalu. Ova izložba će u narednom periodu biti prikazana u Indiji (Nju Delhi), Bangladešu i Šri Lanki.

Autor fotografija prikazanih na izložbi je poznati indijski fotograf i publicist Prakash Bang koji obavlja i funkciju predsjednika Savjeta za promociju turizma BiH u Indiji. Tokom njegove nedavne posjetie BiH pripremio je veliki broj izvanrednih fotografija koje su distribuisane preko društvenih mreža korisnicima širom Indije. U svojstvu umjetničkog  direktora izaložbe, izabrao je jedinstvenu selekciju prikazanih fotografija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.