Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.1.2018 15:04
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković se susrela sa kraljem Willemom-Alexanderom i ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Halbeom Zijlstromom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković je 17. januara 2018. godine prisustvovala novogodišnjem prijemu koji je priređen u Kraljevskoj palati u Amsterdamu. Tradicionalnom prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora akreditovani u Kraljevini Nizozemskoj, kao i predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Den Haagu.

Nakon protokolarnog susreta sa kraljem Willemom-Alexanderom i kraljicom Maximom kao i sa princezama Beatrix i Margareth, ambasadorica Čolaković se sastala sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Halbeom Zijlstromom.

Tokom razgovora sa ministrom Zijlstromom ambasadorica Čolaković je istaknula opredijeljenost Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Evropskoj Uniji, te je zatražila podršku Kraljevine Nizozemske Bosni i Hercegovini na putu evrointegracija.

Ministar Zijlstrom je naglasio da Kraljevina Nizozemska prati najnovija zbivanja  u Bosni i Hercegovini i regionu, te je dodao da će predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske početkom februara ove godine posjetiti BiH kako bi učestvovali u razgovoru o ispunjavanju obaveza iz Reformske agende.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.