Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.12.2017 13:44
Ambasador Bakir Sadović predao akreditivna pisma predsjedniku Gruzije Giorgiu Margvelashviliju

Ambasador Bosne i Hercegovine za Gruziju sa sjedištem u Ankari Bakir Sadović predao je akreditivna pisma predsjedniku Gruzije Giorgiu Margvelashviliju, 12. decembra 2017. godine u Tbilisiju.

Ambasador Sadović je u razgovoru sa predsjednikom Gruzije istakao da dosadašnju uspješnu multilateralnu saradnju treba proširiti i raditi na unaprjeđenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje.

Tijekom boravka u Tbilisiju, ambasador Sadović se sastao sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Gruzije Mikheilom Janelidzeom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima između dvije zemlje, te ga pozvao u uzvratnu posjetu Bosni i Hercegovini u cilju daljnjeg produbljivanja prijateljskih odnosa između Gruzije i Bosne i Hercegovine. Ministar Janelidze je zahvalio na podršci Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Gruzije, te izrazio nadu da će dvije zemlje nastaviti uspješno sarađivati na multilateralnom, kao i bilateralnom planu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.