Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.11.2017 13:24
Promocija Bosne i Hercegovine u Osnovnoj školi “Chuo Ward” u Tokiju

Ambasador  Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić i ministar-savjetnik u Ambasadi Mensur Jusić sa suprugama posjetili su 8. novembra 2017. godine Osnovnu školu „Chuo Ward“ u Tokiju u kojoj su u toku aktivnosti na promociji kulturno-historijskog naslijeđa i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Na panoima škole postavljena je izložba nagrađenih crteža djece iz Bosne i Hercegovine, koja je uz potporu Ambasade BiH u Tokiju i nevladine organizacije Ipil-Ipil No Kai do sada obišla razne gradove u Japanu. Uz nagrađene crteže na panoima u školi su izložene i fotografije koje svjedoče o putu ove izložbe kroz Japan, te ispisani osnovni podaci o BiH. Također u atriju škole postavljena vitrina sa suvenirima iz bosanskohercegovačkih gradova. Učenici škole počastili su goste desertom - tufahijama koje su sami pripremili sklopu nastavnog časa domaćinstva.

Tokom posjete školi i druženja sa djecom ambasador Marić je razgovarao sa direktorom škole, nastavnim osobljem, te predstavnicima nevladine organizacije Ipil-Ipil No Kai - bračnim parom Ito, koja je u BiH posebno poznata po projektu sadnje japanskih trešanja – sakura.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.