Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.11.2017 14:29
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa predsjednikom Poslaničke grupe Sobranja Republike Makedonije za saradnju sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine Zećirom Ramčilovićem

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 8. novembra 2017. godine u Skoplju sa predsjednikom Poslaničke grupe Sobranja Republike Makedonije za saradnju sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine Zećirom Ramčilovićem.

Ambasadorica Babić je poslaniku Ramčiloviću na početku razgovora čestitala na izboru za predsjednika poslaničke grupe prijateljstva i zaželjela uspješan rad sa željom da parlamentarna saradnja dvije prijateljske zemlje u narednom periodu bude podignuta na još veći nivo. Upoznala je sagovornika sa aktivnostima Ambasade BiH u Skoplju sa posebnim naglaskom na proširenje pravnog okvira za saradnju BiH i Republike Makedonije.

Poslanik Ramčilović se ambasadorici Babić zahvalio na posjeti i čestitao na veoma aktivnom angažmanu tokom trajanja mandata u Republici Makedoniji. Informirao je o sastavu parlamentarne grupe prijateljstva i planiranim aktivnostima.
Ambasadorica Babić i poslanik Ramčilović su izrazili zadovoljstvo jer će nakon imenovanja Poslaničke grupe u posjetu Sobranju Republike Makedonije doputovati delegacija parlamenata iz BiH, što će biti prilika za učvršćivanje veza parlamenata i razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.