Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.10.2017 15:03
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije Ljupčom Nikolovskim

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 18. oktobra 2017. godine u Skoplju sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije Ljupčom Nikolovskim.

Ambasadorica Babić i ministar Nikolovski su razgovarali o proširenju pravnog okvira za saradnju i mogućnostima za realizaciju konkretnih projekata između Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pozdravljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti polјoprivrede i ruralnog razvoja između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije, te uopće intenzivna razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou između dvije zemlje. U tom pogledu je ocijenjeno da je pravi trenutak za intenziviranje saradnje kroz realizaciju konkretnih projekata.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.