Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.9.2017 16:13
Ambasador BiH u Kraljevini Belgiji Draško Aćimović na susretu lidera United Religions Initiative (URI)

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji Draško Aćimović učestvovao je na susretu lidera United Religions Initiative (URI), koji je održan u periodu od 9. do 17. septembra u Sarajevu. URI je nevladina organizacija, najveća u oblasti promocije saradnje među različitim konfesijama i izgradnje mira i prisutna je u preko 100 zemalja. Konferenciji su prisustvovali vođe i predstavnici različitih religijskih zajednica iz preko 40 zemalja.

Na završnoj večeri, učesnicima su se obratili organizatori konferencije, visoki predstavnik Valentin Inzko, predstavnici religijskih zajednica iz BiH, te predstavnici ogranka URI za BiH Youth for Peace. Tokom ove večeri posebna zahvalnost izražena ambasadoru Aćimoviću za aktivno učešće u radu konferencije, kao i za to što je, između ostalog, značajno doprinio tome da se ona održi u BiH. Ambasador Aćimović je u svom obraćanju učesnicima istakao važnost organizacije ovog susreta u BiH, izrazivši zadovoljstvo što se upravo sa ovog mjesta šalje apel za mir u cijelom svijetu. Posebno je značajno što je BiH stekla prijatelje u svim zemljama iz kojih su došli učesnici konferencije, i izrazio nadu da će se napori na promociji mirnog međureligijskog suživota nastaviti i u budućnosti.

Ocijenjeno je da je konferencija izrazito uspješna, a posebno je značajno da su u njenom radu učestvovali i pripadnici svih religijskih zajednica iz BiH. Uz naglasak na važnost mirnog suživota, sa konferencije su poslane poruke mira i međusobne tolerancije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.