Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.8.2017 11:14
Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić susreo se sa ministrom vanjskih poslova Japana Fumiom Kishidom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić susreo se 02. augusta 2017. godine sa ministrom vanjskih poslova Japana Fumiom Kishidom i guvernerom prefekture Okayame Ryiutom Ibaragijem.

Susret je održan tokom prezentacije prefekture Okayama koja je održana u gostinskoj kući Ministarstva vanjskih poslova Japana. U razgovoru, nakon prezentacije, ambasador Marić čestitao je ministru Kishidi na 12. po redu prezentaciji jedne od prefektura Japana kojih ukupno ima 47. Ministar Kishida se iskreno zahvalio ambasadoru Mariću na ovoj vrsti prepoznavanja i ocjeni aktivnosti centralnih vlasti Japana.

Ambasador Marić razgovarao je i sa guvernerom prefekture Okayama Ryiutom Ibaragijem koji je pozvao ambasadora u posjet prefekturi Japana sa oko dva miliona stanovnika i ukupnom površinom od oko 14.000 kvadratnih kilometara sa ciljem razmjene mišljenja oko eventualne saradnje sa BiH.

Prezentacije prefektura su uobičajena praksa centralnih vlasti Japana sa ciljem podrške regionalnim i lokalnim vlastima na njihovim promocijama i podršci na uspostavljanju saradnje i na međunarodnom nivou.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.