Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.7.2017 14:59
Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić se sastao sa predsjednikom Senata Malezije Dato Sri Sanasee Vigneswaranom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić sastao se 18. jula 2017. godine sa  predsjednikom Senata Malezije Dato Sri Sanasee Vigneswaranom  u prostorijama Senata u Kuala Lumpuru.

Ambasador Hadžikadunić je predsjedniku Senata Vigneswaranu uručio pismo sa prijedlogom termina i imenima članova delegacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je određena za posjetu Senatu Malezije, te je zamolio za što skoriju potvrdu termina posjete koja ima za cilj da se nastavi međuparlamentarna saradnja dvije zemlje.

Ambasador Hadžikadunić se ovom prilikom zahvalio na dosadašnjoj podršci Malezije Bosni i Hercegovini izrazivši nadu da će se dobri bilateralni odnosi nastaviti većim obimom ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Predsjednik Senata Vigneswaran se osvrnuo na posjetu Bosni i Hercegovini koja je realizovana u septembru 2016. godine istaknuvši dobru parlamentarnu saradnju dvije zemlje, te se ambasadoru Hadžikaduniću zahvalio na posjeti dodavši da Bosna i Hercegovina ima dobar potencijal za ekonomski razvoj posebno u oblasti turizma.

Predsjednik Senata Vigneswaran je izrazio zadovoljstvo započetom saradnjom koja će se nastaviti posjetom bosanskohercegovačke delegacije Maleziji, te je dodao da će termin posjete što je prije moguće biti razmotren o čemu će parlamentarna delegacija Bosne i Hercegovine biti blagovremeno obaviještena.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.