Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.7.2017 13:58
Ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić sastao se sa sekretarkom (Zapad) Ministarstva vanjskih poslova Republike Indije Ruchiom Ghanashyam

Ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić sastao se 13. jula 2017. godine sa sekretarkom (Zapad) Ministarstva vanjskih poslova Republike Indije Ruchiom Ghanashyam.

Sagovornici su razgovarali o saradnji na multilateralnom planu, napravljen je presjek bilateralne saradnje dvaju zemalja na osnovu čega je zaključeno da postoji prostor za intenzivniju saradnju te je dogovoreno da se intenziviraju aktivnosti oko zaključivanja bilateralnih ugovora koji su u proceduri.

Ambasador Subašić informisao je sekretarku Ghanashyam o unutrašnjim, prvenstveno ekonomskim, prilikama u BiH te podsjetio da je na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu prvi put učestvovao značajniji broj indijskih biznismena.

Sastanku, održanom u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Indije, prisustvovao je i sekretar za centralnu i istočnu Evropu Ministarstva vanjskih poslova Indije Subrata Bhsttacharjee.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.