Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.6.2017 12:56
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić otvorila izložbu „Moj i tvoj grad“ čuvenog bh. akademskog slikara Adina Hebiba

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić otvorila je u petak, 23. juna 2017. godine u Skoplju izložbu slika i unikatne terakote pod nazivom „Moj i tvoj grad“ poznatog bh. akademskog slikara Adina Hebiba. Izložba je upriličena u NLB galeriji u Skoplju u okviru poznatog međunarodnog festivala „Skopsko ljeto“ uz podršku Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplju.

Ambasadorica Babić je tokom obraćanja izrazila zadovoljstvo jer priznati svjetski umjetnik Adin Hebib ponovno gostuje u Skoplju i po prvi put predstavlja svoja nova djela nastala u okviru tri ciklusa: "Tvoj i moj grad", "Tanjur - tanjir = umjetnost"  i "Akt u ateljeu". Izrazila je zahvalnost organizatorima festivala „Skopsko ljeto“ na pozivu koji je upućen slikaru Hebibu, kao i NLB Galeriji na gostoprimstvu, i pruženoj prilici za predstavljanje dijela bogatog umjetničkog stvaralaštva slikara Hebiba, kao jednog od najboljih predstavnika bh. umjetnosti u svijetu, kao i na pozivu umjetnici Edini Selesković čija je umjetnička postavka „Think Freedom“ bila prvi događaj ovogodišnjeg izdanja festivala.

Ambasadorica Babić se posebno zahvalila direktoru Skopskog ljeta Mirku Stefanoskom na dosadašnjoj uspješnoj saradnji Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplju i Direkcije za kulturu i umjetnost Skoplje, uz izraženo uvjerenja da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti te iznjedriti mnoga uspješna predstavljanja kulture BiH u Republici Makedoniji i pospješiti sveukupnu kulturnu razmjenu dvije prijateljske zemlje. Prisutnima se nakon ambasadorice Babić prigodno obratio i sam autor izložbe.

Otvaranju izložbe u poznatoj NLB Galeriji u Skoplju prisustvovale su zvanica iz svih sfera života Makedonije, predstavnici diplomatskog kora u Republici Makedoniji i prijatelji Ambasade BiH u Skoplju. Izložba „Moj i tvoj grad“ Adina Hebiba, u okviru koje je izložen i nakit Mie Hebib, će biti otvorena do 30. juna 2017. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.