Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.5.2017 16:34
Ambasador BiH u Njemačkoj Željko Janjetović učestvovao na panelu o radu Regionalne kancelarije za mlade

Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović je 26. maja 2017. godine učestvovao na panelu o radu Regionalne kancelarije za mlade (RYCO), koji je organizovala Francusko-njemačke kancelarije za mlade (DFJV) u okviru Filmskog festivala za jugoistočnu Evropu (SEEFF) na Institutu za Slavenske studije Humbolt univerziteta u Berlinu.

Domaćin panela je bio specijalni predstavnik DFJV za jugoistočnu Evropu i član zajedničkog koordinacionog tima za RYCO Frank Moravic, a panelisti su bili direktor kancelarije Dojče Vele za jugo-istočnu Evropu Adelhajd Feilke, generalni sekretar RYCO, Beograd/Tirana Đuro Blanuša, te bloger iz Republike Srbije Fatmir Mavrić.

Ambasador BiH je tokom panela govorio o položaju mladih BiH, kao i u regionu te očekivanjima da će RYCO biti u prilici ostvariti bliske kontakte sa mladima u BiH, uvidjeti kako razmišljaju, čemu se nadaju i na koji način mogu svoje namjere ostvariti preko RYCO i biti prepoznatljivi. Izrazio je spremnost institucija u BiH da se ovaj projekta podrži i izrazio očekivanja da će, obzirom na sve izazove pred kojima se nalazimo, mladi ljudi biti dovoljno sposobni da teret daljeg razvoja cijele regije podijele sa zvaničnim predstavnicima vlasti i da istovremeno budu aktivni u promociji svojih ideja i rezultata u cijelom Regionu Zapadnog Balkana.

Panelu su prisustvovali studenti, novinari, blogeri, predstavnici nevladinih organizacija, diplomate, te predstavnici Humbolt univerziteta i SEEFF.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.