Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.5.2017 11:18
Katar dozvolio državljanima BiH zamjenu vozačkih dozvola

Nakon što je ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru Tarik Sadović održao nekoliko sastanaka sa visokim funkcionerima Ministarstva unutrašnjih poslova Katara, kao rezultat višemjesečnih aktivnosti Ambasade BiH u Dohi, Ministarstvo inostranih poslova Katara je notom od 22. maja 2017. godine obavijestilo Ambasadu Bosne i Hercegovine u Dohi da je saglasno da se državljanima Bosne i Hercegovine sa stalnim boravkom u Kataru omogući zamjena važećih bosanskohercegovačkih vozačkih dozvola za katarske vozačke dozvole.

Ovim je uspješno okončan proces uspostavljanja reciprociteta zamjene vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Katara, koji je sa naše strane uspješno vođen od strane Ambasade BiH u Dohi uz podršku Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.