Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.4.2017 16:34
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić učestvovala u promociji dvojezičnog izdanja knjige „Izabrana dela“ Petra Kočića

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić je 26. aprila 2017. godine u Skoplju učestvovala u promociji dvojezičnog izdanja (makedonsko-srpsko) knjige „Izabrana dela“ Petra Kočića - koju je u čast obilježavanja 140 godina od rođenja Petra Kočića upriličio izdavački centar Slovo ljubve - BukviBooks. Promociji je prisustvovao i zamjenik ministrice kulture Republike Makedonije Dragan Nedeljković.

Ambasadorica Babić se prisutnima obratila na samom početku promocije koja je održana u Salonu 19’19 Kulturno-informativnog centra (KIC) u Skoplju. Ambasadorica Babić je između ostalog rekla da je Petar Kočić na sebi svojstven način povezao narode sa ovih prostora, te podsjetila da je pisac rođen u Banjoj Luci, školovao se u Sarajevu, Beogradu i Beču, te da je kratko živio i u Skoplju.

Ambasadorica Babić je izrazila zadovoljstvo što će kroz izabrana i prevedena djela šira makedonska publika biti u prilici da se upozna sa Kočićevim nemirnim, tvrdoglavim, i inatljivim likovima, kakav je i sam bio.

Promotori knjige su bile i prof. dr. Vesna Mojsova - Čepiševska i spisateljica Gordana Jović Stojkovska (prevod i izbor djela), dok je odlomke iz knjige čitao mladi glumac Ane Blažovski.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.