Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.4.2017 12:03
Prezentacija mogućnosti ulaganja u bh. privredu u Monaku

Na inicijativu ambasadora BiH u Monaku Ivana Orlića a uz potporu Princa Alberta II od Monaka, u Monte Carlu je 26. aprila 2017. godine održana prezentacija mogućnosti ulaganja u bh. privredu.

Prezentaciji je sudjelovalo preko 50 predstavnika privrednog, političkog i javnog života Monaka. Prezentaciju je otvorio Michel Dotta, predsjednik monageske ekonomske uprave koja u sebi sadržava vanjskotrgovinsku komoru i investicijsku agenciju.

Obraćajući se prisutnim, ambasador Orlić je naglasio da je upravo sada vrijeme za lukrativno ulaganje u Bosnu i Hercegovinu kao zemlju koja još nije članica Evropske unije ali je na stabilnom putu da to postane. Posebno je istaknuo aspekt poljoprivrede i uzgajanje ljekovitog bilja, turizam, infrastrukturu, te izgradnju autocesta. U predstavljanju mogućnosti ulaganja u bh. privredu sudjelovao je i direktor FIPA-e Gordan Milinić koji je ukazao na osnovne parametre stranih investicija u BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.