Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.4.2017 16:49
Prezentacija bosanskohercegovačkih vina u Republici Austriji

Ambasada BiH u Republici Austriji organizovala je 25. aprila 2017. godine prezentaciju bosanskohercegovačkih vina u Beču. Na manifestaciji je učestvovalo sedam vinara: Anđelić, Tvrdoš, Vukoje, Vinarija Čitluk, Carski vinogradi, Nuić i Tatarević.

Cilj manifestacije je bilo predstavljanje kvalitetnih vina i značajnih vinara iz BiH austrijskom tržištu, a u svrhu marketinga bh. vina na tržištu Austrije, te stvaranja pretpostavki za pokretanje i komercijalizaciju bh. vina u Austriji.

Događaju je prisustvovalo oko 200 predstavnika privrednog, političkog i diplomatskog života Austrije, uključujući i predstavnike bh. zajednice. Prezentacija je organizovana u auli sveučilišta Webster Vienna Private University, zbog čega je ugođaj i uspješnost same prezentacije dodatno dobilo na kvaliteti.  

Prezentacija je naišla na vrlo dobar prijem i kritike prisutnih, koji su imali samo riječi hvale za kvalitetu, aromu i izgled ponuđenih vina ali da je za uspješan plasman i komercijalizaciju potrebno samo dodatno ojačati marketinške aktivnosti i pronaći dobre poslovne partnere u kanalu distribucije i prodaje.

Manifestacija predstavljanja vina održana je u okviru aktivnosti promocije bh. proizvoda u Republici Austriji koje Ambasada BiH u Austriji kontinuirano provodi. U organizaciji manifestacije Ambasadi BiH pomogli su i Predstavništvo Republike Srpske u Beču, tvrtka Wines of Illirya (koja već uvozi BiH vina u Austriju i SAD), te već spomenuti Webster Vienna Private University.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.