Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.4.2017 11:14
Ambasador BiH u Poljskoj Duško Kovačević u posjeti Pomorskom vojvodstvu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević posjetio je 24 i 25. aprila 2017. godine Pomorsko vojvodstvo i tom prilikom se sastao sa Vojvodom Pomorskog vojvodstva Dariuszom Derlichom.

Ambasador je upoznao Vojvodu sa aktivnostima ambasade na povezivanju visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine sa sličnim ustanovama u Pomorskom vojvodstvu istakavši  da je već nekoliko Univerziteta iz Bosne i Hercegovine izrazilo veoma konkretnu zainteresovanost za uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom u Gdanjsku i Muzičkom akademijom u Gdanjsku. Ambasador je izrazio nadu da će uskoro doći i do povezivanja i uspostavljanja saradnje mjesta Pelplin, iz ovog vojvodstva, sa nekim od mjesta u Bosni i Hercegovini.

Vojvoda Pomorskog vojvodstva se zahvalio ambasadoru na informacijama o univerzitetskoj saradnji i drugim oblicima povezivanja ovog vojvodstava sa Bosnom i Hercegovinom, rekavši da sve navedene aktivnosti imaju njegovu punu podršku. Posebno je naglasio važnost povezivanja gradova, jer se kroz te susrete mogu steći veoma konkretna iskustva vezana za Evropske integracije i način na koji te zajednice koriste Evropske fondove.

Tokom boravka u Pomorskom vojvodstvu ambasador Kovačević je posjetio i Univerzitet u Gdanjsku gdje je studentima govorio o Političkom sistemu Bosne i Hercegovine, našim strateškim ciljevima te odnosima Republike Poljske i Bosne i Hercegovine. Nakon izlaganja, koje je izazvalo izuzetno veliku pažnju, ambasador je odgovarao na pitanja studenata.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.