Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.3.2017 10:45
Ambasador BiH u Republici Srbiji Lazar Mirkić učestvovao na međunarodnom forumu "Koridori - šansa Srbije i regiona"

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Lazar Mirkić je 29. marta 2017. godine učestvovao na međunarodnom forumu "Koridori - šansa Srbije i regiona" koji su organizovali Balkan-magazin i Centar za biznis i ekonomiju, a pod institucionalnim pokrovitelјstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Forum je okupio značajan broj stručnjaka iz oblasti infrastrukture i građevinarstva, predstavnika kompanija i relevantnih institucija zemlјe prijema, diplomatskih predstavnika zemalјa šireg regiona i medija, a skup je pozdravila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zorana Mihajlović.

Ambasador BiH Lazar Mirkić je u svom izlaganju rekao da je BiH opredjelјena za ubrzanu izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih drumskih i želјezničkih pravaca. Okvirna strategija transporta BiH za period 2016-2030. godine je planski dokument za transportnu infrastrukturnu mrežu u BiH i sadrži strukturne prijedloge za razvoj transportnog sektora i programe za nadogradnju kapaciteta radi usklađivanja sa dugoročnim cilјevima i strateškim dokumentima EU u oblasti transporta. Za BiH je mreža koridora, autoputeva, želјezničke pruge, aerodroma i riječnog saobraćaja od velikog značaja u pogledu dalјeg sveukupnog razvoja zemlјe, a posebno je istakao značaj i opredjelјenje za izgradnju drumskog i revitalizaciju želјezničkog puta između Beograda i Sarajeva.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.